به نقل از تسنیم، تعرفه واردات گوشی تلفن همراه، مطابق با قانون بودجه ۱۴۰۲ و بر اساس ابلاغیه وزارت صمت و بخشنامه گمرک ایران در رویه های مسافری، تجاری و پستی مشخص شد. مطابق با این ابلاغیه، برای گوشی های هوشمندی که بیش از ۶۰۰ دلار ارزش دارند، حقوق ورودی معادل ۱۵ درصد بوده و موبایل هایی که کمتر از ۱۰۰ دلار ارزش دارند، ۶ درصد در نظر گرفته شده است.
اما در رویه های مسافری و پستی، حقوق ورودی گوشی هایی با ارزش بالای ۶۰۰ درصد که دارای صفحه غیر لمسی هستند ۳۰ درصد منظور شده و موبایل هایی با صفحه لمسی که دارای ارزش بین ۱۰۰ الی ۶۰۰ دلار هستند، ۸ درصد منظور شده است.
شرایط تحریم های بین المللی، بر بازار موبایل نیز مانند دیگر بخش ها، تاثیر منفی گذاشت. در این شرایط بسیاری از برندهای مطرح مانند سامسونگ از بازار ایران خارج شده و خلا بزرگی را در بازار موبایل ایجاد کرد. از طرفی واردات تلفن همراه با قوانین سختی روبرو شد و نبود منابع ارزی باعث شد شرایط بر فعالان این بخش از بازار ایران، به کلی متحول شود.
همین امر باعث شد تا در سال های اخیر واردات موبایل با کمترین میزان انجام شود. از سویی دیگر، شرایط ایجاد شده در دوران کرونا و ضرورت استفاده از اپلیکیشن های آموزشی در این دوره نشان داد که در بازار گوشی های هوشمند، خلا زیادی ایجاد شده است. در این دوره افزایش تقاضا وجود داشته و عرضه نشدن موبایل متناسب با تقاضا، باعث گران شدن آنها شد.
از دیگر عواملی که بر این بازار متشنج تاثیرگذاشت می توان به بسته شدن مرزها به صورت مکرر و محدود شدن ترازیت های بین المللی به دلایل بهداشتی در دوره کرونا اشاره کرد. در چنین شرایطی، برای تامین بازار موبایل در کشور، واردات گوشی از دبی و چین صورت گرفت.
از سویی دیگر، شبکه های دلالی موبایل از این شرایط نابسامان بهره برده و اوضاع بازار را بیش از پیش به چالش کشاندند. بنابراین، وجود یک برنامه سازماندهی شده از سوی دولت به یک ضرورت تبدیل شد. همین امر باعث شد تا تعرفه واردات گوشی همراه از ۴ تا ۳۰ درصد اعلام شود.
در شرایط فعلی، اگر تصمیم دارید به صورت تجاری اقدام به واردات موبایل کنید و به صورت قانونی و تجاری فعالیت نمایید، دو روش کاربردی دارید. می توانید مستقیما خودتان موبایل وارد کرده و یا واردات آن به کشور را به شرکت های فعال در این حوزه بسپارید و عملا با روش برون سپاری، کالاهای خود را وارد کنید.
در روش اول، نیاز است تا مراحل واردات کالا را بشناسید و به تجارت بین الملل تسلط کافی داشته باشید. باید بتوانید منابع خوب را شناسایی کرده، مکاتبات تجاری انجام داده، ثبت سفارش کنید و با قراردادهای بین المللی و ضوابط آن آشنا باشید.
همچنین باید بتوانید برای پرداخت های بین المللی و ترخیص گمرکی اقدام کنید. اگر تسطلی به این امور ندارید، پیشنهاد می کنیم تمامی مراحل واردات کالا را به شرکت های ترخیص کار بسپارید. توجه داشته باشید که دون دانش کافی در خصوص تجارت بین الملل وارد این کار نشوید. زیرا ممکن است تمامی سرمایه خود را از دست بدهید.
شما می توانید پیش از هر اقدامی، دوره های آموزشی مربوط به واردات کالا؛ به ویژه موبایل را بگذرانید و سپس وارد این بازار شوید.
برای آنکه بتوانید موبایل را از روش کاملا قانونی وارد کنید، نیاز به مجوزها و مدارک ذیل دارید:
کارت بازرگانی
اظهارنامه الکترونیکی گمرکی
مجوز ثبت سفارش کالا
تاییدیه نهایی سامانه ای PL برای ترخیص کالا
مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
از آنجایی که در امر واردات تلفن های همراه سخت گیری هایی وجود داشته و تخصیص ارز به این بخش از بازار نیز دچار محدودیت های زیادی شده است، لذا علیرغم افزایش میزان تقاضا، با کمبود گوشی های همراه مواجه هستیم. این امر باعث شده است که ورود کالا به شکل قاچاق افزایش یابد.
از جمله اقدامات دولت برای سازماندهی این بازار، در نظر گرفتن تعرفه موبایل واردات موبایل است. در صورتی که با دانش کافی اقدام به واردات موبایل به صورت قانونی کنید می توانید با کمترین میزان ریسک، سود خوبی را از این تجارت کسب کنید.
پیشنهادهایی برای شما
دسته بندی مورد نظر را انتخاب کنید